Tänk dig till ett bättre mående...<3



Frågan om hur vi kan tänka oss till ett bättre mående, går det verkligen och är det så enkelt? 

Det kan gå att tänka sig till ett bätte mående. Ska du älta - gör det positivt. Då kan du leva upp till sju år längre.

I hjärnans högra sida finns det område som aktiveras vid negativa tankar.- Jag kallar det för "måla fan på väggen-centrum", säger läkaren och författaren Nisse Simonson. En forskningsstudie vid amerikanska Yale University har visat att optimister i snitt lever drygt sju år längre än pessimister.Ta makten över tankarna- Livets resa är som ett elljus-spår. Det går upp och det går ner. Ibland är det bra glid och ibland är det bakhalt. Frågan är hur vi tar oss igenom det, och med vilken attityd. Världen är som den är - det är vårt förhållningssätt till den som avgör. Nyckeln är att ta makten över tankarna.Du kan själv välja vad du vill älta. Antingen plockar du ut de avsnitt i världen som är jävliga och så ältar du dem, eller så tar du fasta på det som är bra och ältar det. Nyckeln till din lycka/bättre mående ligger alltid i din egen ficka!!

1. ÄLTA POSITIVT Ta vara på livets vardagliga glädjeämnen. Tänk aktiva tankar om att solen värmer skönt, att kaffe, något nybakat doftar gott eller att det känns gott att hålla ditt barns hand i din.

2. REPRISERA BRA TANKAR Repetera tankarna! Älta allt som är bra i tillvaron. Kom ihåg att hjärnans lyckocenter aktiveras varje gång du tänker en positiv tanke.

3. TA BORT DET NEGATIVA Ha beredskap ifall de negativa tankarna kommer. Det kan handla om att göra 20 armhävningar, gå ut på en promenad, sätta på en maskintvätt eller hitta på något annat så att du blir upptagen och distraherad eller sitt, blunda och låt tankarna komma och passera....som ett moln.

4. RING EN VÄN Ta hjälp av vänner som har en positiv attityd. Ring och prata med någon som är positivt lagd!

5. FÖRMINSKA ALLT DÅLIGT Om du drabbas av en motgång: se till att inte förstora upp det som har hänt. Fråga dig själv om det verkligen är så illa!

6. LEV PÅ HOPPET Tänk positivt i ett längre perspektiv. Skapa dig en bild av en ljus framtid, även om du stöter på motgångar på vägen. Hoppet är viktigt och det är du själv som måste inge det.

7. BERÖM DIG Var nöjd med dig själv. Slösa med beröm och tänk på allt som du har gjort bra.

8. TÄNK POSITIVT När du vaknar: Tänk att den här dagen ska bli en riktigt bra dag. När du lägger dig: Tänk att den här dagen var riktigt bra.

9. VAR NÖJD Jämför dig inte med andra. Att någon äger lyxvaror betyder inte att den personen är mer lycklig eller mår bättre.

10. KÄNN DIG RIK När du funderar kring din tillvaro: Ta fasta på den rikedom som inte handlar om pengar. Det som är verkligt viktigt i våra liv har ingen prislapp. Statusjakt fyller tomrum som du behöver fylla på med annat.

11. MOTIONERA DIG GLAD Motionera för att hjälpa dina positiva tankar på traven. Fysisk ansträngning leder till en kemisk reaktion där bland annat glädjesubstanserna serotonin och endorfin frigörs. Motion är bra för stress.

12. SOV OCH ÄT BRA Skapa rätt förutsättningar för att orka vara positiv: Sov de timmar per natt som passar dig och ät hälsosamt.
 
SÅ MED ANDRA ORD: REPETERA ALLTID DE POSITIVA SAKERNA, ÄLTA ÄLTA ÄLTA!!!


Text delvis lånad av Lena Karlsdotter Lindehag (Expressen)
 

Kärlek till dig

Igår var jag och tränade ett Bodybalancepass. Underbart skönt för kropp och själ. Rekommenderas varmt. I slutet är det alltid avslappning och en ligger skönt och andas och lyssnar på skön plingplong-m"usik eller bara tyst. När tiden igår var ute så sa vår instruktör: "Väck din kropp kärleksfullt". Otroligt vackra ord tyckte jag när jag kom hem. De har fortfarande följt med mig.....
<3 <3 <3

RSS 2.0