just det...

...är det bara jag som ser att den jävla sophinken är full!!??

Quizz!!

Såg just på min facebook att det blir tema på torsdagen sedvanliga musikquiz på Harrys, det ser jag fram emot. Är en quizzgalen lady....och då helst inom musik. Går även bra med film och allmänbildning. Men musiken är nog roligast. Känner en viss känsla inför att få quizza och vi är ett lag som burkar hitta varandra de här gångerna. Ibland byts medlemmarna ut men i stort sett är vi samma stomme. Vi quizzar även på söndagar då Bishop Arms dragit igång och då med en trubadur som kör live. Lite mysigare stämning och riktigt bra quizzar brukar de få ihop. Vårt lag har sedan länge hetat Risgrynsgröt genom Carola. Konstigt namn kan tyckas men vi håller oss fast vid detta ett tag till...don´t jinx it man..:)

Jag/vi försöker också ha som vana att samla ihop mina vänner (ibland hemma hos mig och ibland hos någon annan)  för lite trevligt umgänge där god mat, dryck och lite sällskapsspel ingår. Ibland spelar vi mer och ibland mindre beroende på hur mycket prat och skratt det blir mellan omgångarna. Men vi har alltid jäkligt roligt och det är huvudsaken!

Vill vi ut och få lite mer kultur så kan jag rekommendera Kafe de luxe i Växjö. www.kafedeluxe.se
Ett underbart ställe med god mat och även underhållning och du förstår bättre vad stället står för om du går in och läser på deras hemsida. Palladium är ett annat ställe som har en mysig atmosfär. Det finns fler och jag återkommer till dessa.
Nu blir det lite kaffe i solen. Ja detta underbara gula livsgivande klot skiner stort idag! Lev och njut.

...lite tv....

Är en filmmänniska men har under årens lopp märkt att jag mer och mer vill se måbra-filmer, klarar inte av skrämmande och otäcka saker. Det kan vara påhittade eller verklighetsbaserade, spelar ingen roll. Den sista otäcka jag såg var nog Steningen av Soraya M (Soraya M) och efter den mådde man inte bra och kände nästan ett hat mot både män och religion och där vill jag verkligen inte hamna. Dock finns det en hel del bra film därute. Såg igår Blue Valentine, en mycket bra film som i början irriterade mig pga hur den var filmad men efter ca en halvtimma var jag så inne i filmen så jag märkte inte av det längre. En mycket intim film som verkligen sög in publiken. Det var visserligen inte någon må bra film och slutet var lite så jag tappade hakan...men jag kan rekommendera alla att se den, om inget annat så för bra skådespelare Michelle Williams och Ryan Gosling.
Svinalängorna såg jag för ett tag sedan och det är som vanligt bara att konstatera att man ska inte ha läst boken innan! Filmen lämnade mig tämligen oberörd tills mot slutet.
Mother and child var även med i min filmvecka och den berörde mig. Annette Bening och Naomi Watts spelade mycket bra och filmen var välgjord. Flykten från Bastöy, norsk film med bl a Stellan Skarsgård bör alla se, en del kritiker ger den ganska så lågt betyg och menar att ja, historien är inte ny och har blivit berättad ett antal gånger...då tänker jag...so what?? Cynisk och blasé är det farligt att bli när man ska recensera.

True blood är ett program som jag försöker följa. Trodde inte detta om mig själv att jag skulle falla för blodsugande vampyrer men uppenbarligen så var det något i denna serie som talade till mig. Det är mycket bra spänning och de lämnar alltid jobbiga cliffhangers som gör att jag skriker NEEEEJ!!! varenda gång.

Jag har genom åren till och från följt Idol...(detta verkar ju vara något man inte ska prata högt om att man ev tittar på...so shoot me!!) och det jag och andra har är ju åsikter om just idolerna, deras prestationer och framförallt juryn. För mig som kanske ändå fortfarande har en liten inneboende dröm om att få stå på scenen så är detta för mig helt suveränt. Jag beundrar dessa människor som tar sig detta mod och har denna starka vilja.  Jag har en ny favorit i juryn och det är helt klart Alexander Bard. Han slår huvudet på spiken så gott som varenda gång. Jag förstår inte det sista momentet där domarna talar om vilka som är med eller inte. De två sista platserna är vikta till en tjej och en kille. De tar in två tjejer respektive två killar som det då står emellan. Juryn levererar nyheten vem som går vidare och båda vandrar ut igen, den ena givetvis mycket ledsen och den andra...Ja...hur tror ni den som gått vidare känner sig?

Kontentan i detta är väl att jag ska försöka se både mer film och mer tv...för det finns ändå mycket bra att hämta.


And then some...(och lite till..)

Saken är den att jag är en nattuggla, försöker att förändra detta men det är inte lätt. Jag är som mest kreativ på kvällar och nattkröken och upplever väl lite det som Babben skriver om i sin bok, vita lakan skräcken, vi har alltså ingen större lust att gå och lägga oss. Jag vet att jag behöver och bör sova men det är fan så tråkigt. Så vad gör jag? Skjuter upp gåochläggamigtillfället...just nu gav jag katterna (har två) kattmynta...allt för att skjuta upp det hela...prokrastinera och återigen prokrastinera. Just nu skulle jag lätt kunna storstäda lägenheten, rensa garderober, putsa fönster. Vissa saker av dessa kan jag göra men dammsugningen vet jag sedan innan att grannarna inte uppskattar...och vem kan klandra dem?

Fick Jysk-bladet idag...förändrar de aldrig sitt sortiment? Har fått bladet i flera år och det har fan alltid sett likadant ut. Det som hade hänt i dag till min stora förvåning var att de hade förminskat formatet lite. Men jag älskar reklam, kan sitta och lusläsa och se hur de gör för att dra till sig oss kunder, lika kul när man är inne i affärerna, alltid roligt att se hur de har lagt upp sin display för oss kunder. Min sport är att få med mig så LITE ut som möjligt från affärer. Jag försöker jobba på att konsumera mindre och inte mer.

Imorgon kommer jag antagligen skriva om fenomenet Idol och om att vara medmänniska och oss föräldrar...
Kära vänner....le och lev.

Yes...äntligen igång!

Japp, då är jag äntligen igång med denna blogg...och my god jag har så mycket att skriva så jag vet inte vilken ände jag ska börja i...

Så det får bli en liten allmän undran över mig själv. Hur kan jag spendera flera timmar i skogen, gå upp och ned emellanåt i nästintill ogenomtränglig terräng, strunta i mat och dryck för att hitta dessa gula jävlar a k a kantareller, när jag inte ens orkar bre smör på min macka?

RSS 2.0