Hålla käften

Hade igår bestämt mig för att hålla käften ett tag på facebook....that´s already shot to shit...:)

Har också insett sedan att bra tag att jag slösas bort. Mitt värde är inte speciellt stort. Och då menar jag inte åhhh synd om mig osv, utan bara att enkelt konstaterande. Vi är alla unika men....

Rund = kramgod?

Läser ofta att kvinnor skriver om sig själva eller ibland hur män beskriver kvinnan...."lagom rund och kramgod"....what´s that about? Är man inte rund så är man inte kramgod? Jag vet att jag skulle kunna dra detta till det extrema men tror inte att jag orkar.

Jag har aldrig varit rund, har ofta hört just "vad smal du är!" (då i negativ klang), sedan kommer då den positiva klangen: " du kan ju ha vad som helst i klädväg när du är så smal, du bär ju upp kläderna och kommer i dem" Tillåt mig att småle eller skratta. Min sjukgymnast som känner min kropp sedan länge frågade mig omgående: Är det kvinnor som fäller dessa kommentarer? Jag svarade: Ja. Svaret på detta är nästan så enkelt så jag skriver inte ut det.

Jag är sååå trött på detta utseendefixerade samhälle så jag nästan spyr över det. Tjock, smal, lagom, ful/snygg( i vems ögon?) Vem sätter normerna? Vi själva många gånger då vi uppenbarligen köper och tar till oss det affärer och media strör över oss.

Sedan ungefär ca 25 år tillbaka i tiden började jag så smått att säga ifrån angående det här. Nej, det är inte ok att du tilltalar mig på det här sättet. Vi går ju aldrig fram till någon som är överviktig och konstaterar faktum...vad tjock du är!! Det är inte ok! ( Och det med all rätta) Varför anser så många då att det är ok att kommentera att någon är smal? Det är inte ok, du överskrider samma gräns som när det gäller en överviktig. Jag trivs bra med mig själv, är det så jävla illa?

Kan vi inte låta varandras utseende vara? Hur vi ser ut och hur vi klär oss. Många är otroligt snabba med att kommentera folks utseende eller klädsel. I det stora hela så undrar jag om det spelar någon roll. Jag tror inte det. Har människan en vacker insida så spelar inget annat någon roll. Och även om nu människan INTE har en vacker insida så är det ändå det du pratar om i slutändan, inte tjock/smal, ful/snygg eller klädsel. Du glömmer aldrig en människas sätt.

Vi värderar människor utifrån vad hon har på sig eller vad en människa äger. Hur sjukt är inte detta? En människas värde ligger inte i materiella ägodelar, vilket många av oss luras att tro. Vem styr våra liv? Jag ska använda mig av ett ord som min äldsta dotter använde i ett sammanhang i Thailand...BRYT!!!!

Väggarna / motstånd

Usch...är inte samhället mer hårt? Jag tycker och känner att väggarna kryper inpå mig och det finns inte så mycket utrymme kvar längre...vad ska man göra? Kasta in handduken och ge upp eller kämpa på en gång till, återigen.

Kärlek♥♥♥

Känner mig full av kärlek idag!!!....♥

In your face torsdag!!

...just det...in your face torsdag!! Jag utmanar dig dagjävel...och kväll med för den delen...

Har fattat det där med att ha en personlig assistent (då som superstjärnorna har, inte de som VERKLIGEN behöver det pga funktionshinder). Tanken slog mig i duschen, det går inte att lämna en kvinna som mig i duschen, ensam med mina tankar...fan vad de var iväg...Kom på att det är egentligen ganska tråkigt att duscha och där skulle en assistent vara på sin plats...do it for me please...Skulle gärna få duscha, äta och handla mm åt mig...men de personliga sakerna vill jag ha för mig själv...Vilka personliga saker kan du ju då undra? Är inte de ovan nämnda ganska så personliga kan man ju tycka. Not in my book..lämnar gladeligen över dessa saker och några till om så är, jag är inte knusslig av mig.

Har fått en låt som fastnat i mitt huvud....får inte bort den!! Det är Plura (usch, blähh) version av Christer Sandelins - Det hon vill ha...Jag har aldrig varit en stor fan av Eldkvarn eller Plura och hans kök eller mage...men just den här låten med honom satte sig...Jävla Plura. Det blev en hit även för dig!

Idag har jag en otroligt bra hårdag...tämligen ointressant men för mig stort...jag har dock inte kommit utanför dörren ännu och jag vet att så fort detta inträffar så är olyckan ett faktum. Håret förändras. Jag har självlockigt hår och det lever ett eget liv...så jag suger på min braiga hårdag och är lycklig för en stund.
Dagen har annars bestått av mycket skrivande hit och dit. Även CV har gått iväg...7 stycken. Får se vad det blir av detta. Gärna ett jobb!!!! Kvällen ska spenderas på Regionteatern som har ett tema som går under namnet Nyfken torsdag (jag är visserligen nyfiken veckans alla dagar) Ämnet som behandlas idag är "Homofobin är botbar", förra veckan var det "Vem styr ditt liv". Intressant!! Jag återkommer om detta. Torsdagskvällar brukar också spenderas på Harrys i Växjö då de har musikquiz, får se om jag tar mig dit. Peace out for now...

AKUT

Första steget

AKUT är en förkortning som hjälper dig att komma ihåg hur symtomen ser ut och vad du ska göra.
Lägg den på minnet. AKUT logo

Ansikte

Kan personen le och visa tänderna? Om ena mungipan hänger - ring 112!

Kroppsdel Arm/Ben

Kan personen lyfta armarna och hålla kvar dem i 10 sekunder?
Om en arm faller - ring 112!

Uttal

Kan personen upprepa en enkel mening som ”Det är vackert väder idag”?
Om personen sluddrar eller inte hittar rätt ord - ring 112!

Tid

Varje sekund räknas. Tveka aldrig. Ring 112 direkt.


Nästan klar!

Men först en sammanfattning
AKUT logo

Ansikte

Kan personen le och visa tänderna? Om ena mungipan hänger - ring 112!

Kroppsdel Arm/Ben

Kan personen lyfta armarna och hålla kvar dem i 10 sekunder?
Om en arm faller - ring 112!

Uttal

Kan personen upprepa en enkel mening som ”Det är vackert väder idag”?
Om personen sluddrar eller inte hittar rätt ord - ring 112!

Tid

Varje sekund räknas. Tveka aldrig. Ring 112 direkt.

Fortsätt.

Bra! Du klarade
AKUT-testet!

Du och 22539 andra har gjort testet och blivit en livlina för personer i er närhet.

Hjälp oss att bli fler!
Tipsa din familj, vänner och kollegor om AKUT-testet.

Dela på facebook

Eller bjud in via E-post istället »

Vilka vill du bjuda in?

Fyll i namn och e-post till de du vill bjuda in och skriv ett personligt meddelande. Eller använd det färdigskrivna meddelandet nedan.

Namn E-post
x

Lägg till rad

(Du kan ändra i texten)

Ett initiativ från Sveriges landsting och regioner


Läs mer om akuttestet på strokekampanjen.se

Känn ditt underliv ♥

Satt och kollade på ett avsnitt ikväll av Sex and the City...sägs mycket matnyttigt i den serien. Vore jag kille/man skulle jag se den för att lättare förstå kvinnor..:)

I det här avsnitten handlar det bland annat om att Charlotte aldrig sett eller tittat på sitt underliv i en spegel. Och det kan man ju kanske tycka inte är något speciellt. Dock mina fina medsystrar, ni bör känna till ert underliv. Både hur det ser ut och hur det känns. Utanpå som inuti...Likaväl som du behöver och ska känna till dina bröst. De bör man gå igenom minst en gång i månaden. Ålder spelar ingen roll...kläm och lär känna dina bröst. Känner du till ditt underliv och dina bröst så vet du ganska så omgående också om något inte känns som det ska och kan med detta snabbare komma till läkaren. Har vi/du tur så är det inget. Men better safe than sorry!!!

Och för det andra eller tredje...kan du själv ditt underliv och dina bröst och kropp så är det bara positivt i alla led.

Flickor / kvinnor...var rädda om er kropp och skänk den omtanke. Vi har bara en. Just det, var snälla mot era fötter också...de ska orka gå med er en lång sträcka...de behöver lite omsorg emellanåt...

Och for the record...alla behöver vi någongång en Mr Big i vårt liv..:)


Föräldralös

I den här veckan är det nu sju år sedan jag blev helt föräldralös och jag har fortfarande inte återhämtat mig. Min biologiska pappa dog 1983 och min mamma för 15!!! år sedan(känns ibland fortfarande som igår) och då min icke biologiska pappa 2004. Det är han vi kallar "moffa", mina barn älskade honom och jag också. Snällare människa får man leta efter, tro mig. Vi känner fortfarande ett stort tomrum efter honom, min yngsta dotter och jag pratar ganska ofta om honom och brukar gemensamt känna saknad. De första åren när jag gick till mammas gravsten (flera ggr om dagen) så var det mycket: varför varför varför...? Idag är det mer ett (1) varför och lite mer hur är läget? och jag berättar mitt läge. Att bli och vara föräldralös är ingen hit och jag tycker ännu mer synd om de som blir det i tidig ålder...Jag saknar att gå hem till mina föräldrar och kolla in i skafferiet..) Höra lite tjat  från min mamma. Hennes oro för mig förstår jag till fullo idag. Men jag såg bara att du ska minsann inte komma här och tycka, jag lever mitt liv. Och det gjorde jag. Jag kan också säga att jag tack vare min förblindning valde fel väg några gånger. Nu vet jag bättre och förhoppningsvis kan jag gå rätt väg.

Har vi lyckats bra??....





...NEJ....

Underbara årstider

Var ute och gick idag igen, powerwalk på ca 1 timma. Gick för mig själv i mina tankar och känner doften av hösten! Den luktar underbart! Det är löven som man känner. Och det man ser är inte heller att bara gå förbi, en explosion av färger. Detta fick mig att tänka på våra årstider och hur de luktar. Luktar alla? Ja det gör de kom jag fram till. Våren och sommaren som ju också är en explosion av färger, alla blommor och annat som slår ut och doftar så underbart. Salta havsvindar. Vintern när man går ut och man ser det vackra vinterlandskapet och känner hur det knastrar under stövlarna när man går. DEN luktar också gott, snön...
Under min promenad så är det bara att konstatera att människan är gjord för rörelse, och då framåt..:) När jag gått mig varm vilket tar ca 20 min och kommit in i ett flow, vilket man gör, då är det bara att fortsätta att gå. Skulle säkert kunna gå flera mil om så vore. Ni vet lite som Forrest Gump, han slutar aldrig springa...men det ligger något i det, bryt inte ditt flow...
Satt en timma på balkongen idag med en filt omkring mig och en kopp kaffe och en bra bok, solen värmde mig och kände i stunden att det inte finns mycket som skulle få mig att må så bra som jag då gjorde. Jag är nog ganska så lätt att tillfredställa men dessa stunder ska man inte förakta utan vårda och ta dem när de dyker upp.

Så mes amis...gå ut och lukta...det doftar gott....!!....Jag lovar....

Så var det träningen då...

...va.....Bodycombat, check!....Bodybalance, check!!....Dvs check i rutan för avboka. Väger upp det hela med att säga att jag var ute och gick i 40 minuter...:)

Juholt

Ack Juholt, Juholt Joholt.....

Han borde Juholt sig till reglerna..som en skrev...

Drevet är dock igång.  Nej usch för att vara politiker, det gäller att tänka till flera gånger om man tycker att man kan uppfylla det kravet på ansvar som det innebär. Men det vore inte fel att granska alla 349.
Konstaterar att mer och mer kommer fram och upp till ytan när det gäller många politiker och bra är det! Fram för mer granskning och synande. När det gäller Juholts bidragsaffär kan man fråga sig varför de ens ska ha bidrag med den lönen.  Men skit och mer skit är det i alla parti men som det känns nu eller förresten sedan Mona tillsattes  så undrar jag om något parti har lika många i sitt eget parti som vill sitt eget parti så illa som möjligt, eller backar upp den de själva väljer.

Med andra ögon

Ja du...ser man inte på Pontus Enhörning med andra ögon? Och om man gör det, hur ska man  hantera det? Han är väl samma människa bara att du inte visste om detta. Behåller han sina vänner tro? De allra flesta som jag läser om som åker dit för olika våldsbrott eller sexuella brott som ovanstående måste jag nog säga att jag ser med andra ögon. Tycker inte lika mycket om dem längre. Sorry.

Vargen!!!

Vargen och dess vara är ett hett samtalsämne. I vår lokala tidning så står det till och från om en varg som nu har kommit till Kronobergs län, hon är döpt till Kynna. Det har varit många artiklar om denna varg och som sagt dess vara eller icke vara. På nättidningen kan man gå in och kommentera och dessa artiklar har fått extremt mycket kommentarer, mer än sexualbrott mot minderåriga, grova knarkbrott och annat som man kan tycka är så mycket värre. Väger det inte lite fel? Att EN varg kan skapa så mycket debatt är otroligt. En skrev att han inte ens förstod att vi tillät den finnas då den egentligen var utdöd? Han satte vargen i samma kategori som dinosaurierna, dvs utdöda och därmed fyller den ingen funktion. Jag undrar mest vilken planet han bor på?
Nej, vi människor är duktiga på att förstöra vår egen miljö.

Ditt och datt

Tycker fenomenet fotboll eller för all del all annan sport som visas på tv och folk som tittar på det och har ett stort intresse för det är just som jag skrev ett fenomen. Jag facebookar ju samt har kompisar som jag umgås med och jag kan ibland förundras över kommentarer och hur allvarligt man tar på detta. En del blir superarga om laget eller någon i laget missar eller förlorar matchen. En del blir så arga som vi ibland kan läsa om i pressen. Det är samtidigt roligt att sitta och läsa vissa kommentarer som somliga skriver...ex: fan vad den sopan är dålig!!! Hur kunde han missa att skjuta på målet...fy faaaaan!!!!!.....Ja, hur kunde han missa kan man ju då stillsamt undra? (Tänker jag för mig själv) Skjut på målet själv då jävla soffsittare/liggare. Många som håller på så här utöver oftast ingen egen sport och även om man gör det så förstår jag det inte. Man ska hålla på sitt lag i med och motgång...och ta det liiite lugnare kanske...:)

Jag har hopp

Jag har fortfarande hopp om att människan stoppar sin egen självutplåning.

Vilken annan varelse på vår planet förstör aktivt sin egen miljö?

Och vi anser oss stå över djuren?! Hmm...

Är det bara jag som tycker att det är motsägelsefullt med det vi brukar använda oss av..."Det är mänskligt att fela" "Du är ju bara människa" "Här var det den mänskliga faktorn som spelade in"
Borde vi då inte veta och göra bättre, de flesta av oss anser ju att vi står högst på arternas rangskala. Vi besitter ju hör och häpna intelligens, stor hjärna, känslor mm...men visst jag kan sträcka mig till att vi glömmer osv ofta på grund av stress mm men i de stora frågorna vet i sjutton.
So please, pretty please...be kind to one another and our animals and mother planet.

Egenskaper

Egenskaper som för mig är totalt avtändande och som jag inte tycker om är som följer: Girighet, snålhet och oärlighet. När det gäller de två första har jag alltid en och samma person i tankarna...:)

det är aldrig försent

Ja jisses...det är aldrig försent och är inte just det underbart!! Jag är ingen pur ungdom längre och ganska så stadd i min musiksmak och annat men idag föll verkligen poletten ner vad det gäller hiphop!! Det finns otroligt mycket bra inom denna genre MEN jag gillar nog mer den lite äldre hiphopen där man knappt inte använder de grova ord man gör idag, inte lika mycket bling och inte lika mycket avklädda brudar...(att detta ens förekommer gör mig arg). Tro mig, jag är inte alls någon puritan vare sig vi pratar om språkbruk eller nakenhet men ja, någon måtta för det vara...det finns barn därute hörrni....Så en liten äldre hiphop låt som jag då lyssnar i nuläget på är LL Cool J:s Mama said knock you out. En nyare är Roscoe Dash-Good good night (tyvärr innehåller videon det mesta av det jag egentligen inte tycker om) Jag är helt klart en beat och sound-människa inte så mycket text. Ska dock bättra mig på det.

RSS 2.0