Tomhet

Hela mitt inre skriker
skriker efter någon att knyta an till.
Sträcker ut min hand
men det finns ingen
som tar den.
Tomheten växer
hålet växer
Jag står ensam
Tystnaden råder
Hålet blir större
äter upp mig inifrån
Vem är jag?
Syns jag?
Ser du mig?

Vacker höst...men på kredit??

Jag var ute och gick igår i den underbart vackra hösten vi har just nu. Tog lite foton som blev detta lilla collage. Detta fick mig att börja tänka och sen gå hem och läsa lite. Den 20 augusti hade mänskligheten redan använt alla de resurser som jorden kan återskapa på ett år. Hela hösten lever vi på kredit och skickar således räkningen till kommande generationer. De flesta av oss vet att detta inte håller.Vår jord har feber och vi lever mitt i en eskalerande klimatkris och den drabbar människor särskilt i fattiga länder. Vi lever dock inte avskilda från resten av världen. Mycket av vår tid går åt till att funderar över hur vi ska lösa den ekonomiska krisen och hur alla ska kunna ha ett arbete. Hjälper föga om vi inte har någon jord att leva på. Hållbar utveckling kan vara en existensiell fråga. Vad anser vi vara ett rimligt liv? Vad vill jag att mitt liv ska vara fyllt av? De flesta svarar kärlek, relationer och sammanhang. Längre ned på listan kommer konsumtion, semester i ex Thaliland och en ny bil. Vi vet ju många gånger vad vi innerst inne vill, varför är det då så svårt?

Funderingar...

Funderingar och funderingar...leder de någon vart...inte fan vet jag....
Ska vi överhuvudtaget använda oss av ordet klassamhälle? eller om ni för den delen vill orden Integration /segregation?
Är detta i sig inte en stämpel? Men det är å andra sidan även låginkomsttagare, arbetslös, invandrare, FAS3:are  mm.... jag tycker inte att någon av orden har så positiv klang om de någonsin haft det. Så vad ska vi använda i stället?

Lite snabbnyheter i moll...

Budget
Borg dömer ut oppositionspartiernas alternativ till regeringens budgetförslag för 2014. -Förslagen leder till lägre tillväxt och färre jobb, säger Borg.
Finasdepartementets beräkningar visar att S politik ger 78 000 färre jobb istället för de 200 000 som behövs för att nå målet att ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020, hävdade Borg...
Ja säger jag..ni har ju lyckats så bra, kan det bli sämre?

Sen har vi Allan som haft 70 vårdare i hemtjänsten sedan april i år. "Jag tycker vi äldre blir väldigt illa behandlade i dagens samhälle"(Allans fru,88 år). Sjuksköterskor: 3300 timmar övertid - på en klinik! Teliachef sparkas efter mutaffär. Lundsbergselever i fylleskandal. Melker 99 år nekas plats på äldreboende. Sedan han blivit änkling för ett par år sedan har han bott ensam och har har flera gånger ramlat och gjort sig illa i huvudet. för att han inte ska falla i trappan upp till toaletten har kommunen ställt in en toaletthink i vardagsrummet. Och Kommuntoppar har spritfest i Cannes. Inget straff för män som sitter här i Sverige och beställer barnövergrepp från ex Filippinerna....Ja det var bara toppen av ett isberg...känns som om vi ska sopa rent hos oss själva innan vi blickar mot andra och säger hur de ska leva, med tanke på den upplysning vi lever med i vårt i-land

Slutligen idag är det Djurens Dag!
Djurens dag startades 1931 av ekologer i Italien för att uppmärksamma att djurarter hotades av utrotning. Numera firas Djurens dag för att påminna om vikten av djurens välmående och för att belysa djurens situation.

Valet av datum, den 4 oktober, var för att det är den helige Franciskus av Assisis födelsedag. Han anses vara djurens skyddshelgon. Numera firas Djurens dag över hela världen oavsett religion.

I Sverige uppmärksammar djurskydds- och djurrättsorganisationer Djurens dag varje år. Djurens Rätt t.ex. har alltid ett tema för dagen. Trots detta finns inte dagen med i de svenska almanackorna. Gå in på djurensratt.se och skriv på.

Bilden är på Teliachefen Tero Kivisaari

RSS 2.0