Nytt kommunhus, valfråga

Växjö kommun har beslutat över invånarnas huvud om ett nytt kommunhus på summan extremstora summan på 700 miljoner kronor.
Jag har kopierat från en lokal tidning där det är citerat vad några tycker. n investering på närmare en miljard bör avgöras av de som gett politikerna mandat att företräda dem, skriver centerveteranerna Stefan Andersson och Carl-Gunnar Hagberg.

Ett nytt kommunhus i all ära, men har inte det här gått lite för snabbt?

En uppskattad investering på närmare en miljard bör, i anständighetens namn, avgöras av de som gett våra politiker mandat att företräda dem. En sådan här stor fråga, som kommer att påverka våra skattebetalare lång tid framöver, måste beslutas när innevånarnas synpunkter har vägts in.

Vi tror att alla partier och politiker efterlyser betydligt mer engagerade valrörelser än vad vi är vana vid. Om man är förnuftig bordlägger man frågan till efter valet. Då ger man väljarna möjlighet att väga alla argument mot varandra, som till exempel omsorg, skola, parkering, annan infrastruktur, poliser med mera. Kom ihåg att väljarna kan tänka själva och även kanske ge en och annan klok synpunkt.

Oavsett deras politiska tillhörighet så har de rätt. Det här beslutet tas helt över invånarnas huvuden. I staden byggs det mycket som är stort, nytt och kostsamt när mycket annan verksamhet får halta. Vi pratar det vanliga som skola, vård och omsorg mm mm.

Jag har gjort en petition. Läs den och skriv gärna på! Vi medborgare måste säga ifrån mer och inte låta politiker skena iväg med både pengar och annat utan att ibland göra det till en omröstning eller helst ha en väl genomtänkt idé. Det är inte någon mening att skapa debatt utan helt enkelt, läs och skriv på om du tycker det känns rätt. Annars låt bli. Tack. Petition under bild.
 
https://www.skrivunder.com/nej_till_nytt_kommunhus_i_vaxjo
 
Du får kopiera länken och klistra in för att komma till sidan. Tack!! 

RSS 2.0