Lite snabbnyheter i moll...

Budget
Borg dömer ut oppositionspartiernas alternativ till regeringens budgetförslag för 2014. -Förslagen leder till lägre tillväxt och färre jobb, säger Borg.
Finasdepartementets beräkningar visar att S politik ger 78 000 färre jobb istället för de 200 000 som behövs för att nå målet att ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020, hävdade Borg...
Ja säger jag..ni har ju lyckats så bra, kan det bli sämre?

Sen har vi Allan som haft 70 vårdare i hemtjänsten sedan april i år. "Jag tycker vi äldre blir väldigt illa behandlade i dagens samhälle"(Allans fru,88 år). Sjuksköterskor: 3300 timmar övertid - på en klinik! Teliachef sparkas efter mutaffär. Lundsbergselever i fylleskandal. Melker 99 år nekas plats på äldreboende. Sedan han blivit änkling för ett par år sedan har han bott ensam och har har flera gånger ramlat och gjort sig illa i huvudet. för att han inte ska falla i trappan upp till toaletten har kommunen ställt in en toaletthink i vardagsrummet. Och Kommuntoppar har spritfest i Cannes. Inget straff för män som sitter här i Sverige och beställer barnövergrepp från ex Filippinerna....Ja det var bara toppen av ett isberg...känns som om vi ska sopa rent hos oss själva innan vi blickar mot andra och säger hur de ska leva, med tanke på den upplysning vi lever med i vårt i-land

Slutligen idag är det Djurens Dag!
Djurens dag startades 1931 av ekologer i Italien för att uppmärksamma att djurarter hotades av utrotning. Numera firas Djurens dag för att påminna om vikten av djurens välmående och för att belysa djurens situation.

Valet av datum, den 4 oktober, var för att det är den helige Franciskus av Assisis födelsedag. Han anses vara djurens skyddshelgon. Numera firas Djurens dag över hela världen oavsett religion.

I Sverige uppmärksammar djurskydds- och djurrättsorganisationer Djurens dag varje år. Djurens Rätt t.ex. har alltid ett tema för dagen. Trots detta finns inte dagen med i de svenska almanackorna. Gå in på djurensratt.se och skriv på.

Bilden är på Teliachefen Tero Kivisaari

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0